Nu finns min bok ute – Minecraft som pedagogiskt verktyg

Skärmavbild 2017-01-12 kl. 14.57.42.pngNu finns min bok ”Minecraft som pedagogiskt verktyg” att köpa hos Natur & Kultur. Läromedlet är till för alla årskurser och för pedagoger som både är nybörjare och veteraner när det kommer till att använda Minecraft i klassrummet. Ni hittar boken här:

https://www.nok.se/Laromedel/F-9/Grundskola-4-6/Lararlitteratur-Gr-Lm/Minecraft-som-pedagogiskt-verktyg/

Om man vill köpa boken som privatperson kan man beställa den här:

http://www.adlibris.com/se/bok/minecraft-som-pedagogiskt-verktyg-9789127446823

Lite info om boken:

Minecraft som pedagogiskt verktyg

Datorspelande är en stor del av många elevers vardag. Om de inte spelar spel, så har de spel i tanken. Därför finns det en väldig kraft i att använda sig av spel i pedagogiken. Eleverna känner sig bekräftade i sitt intresse och det blir enklare för eleverna att ta till sig kunskap och skolan blir givande, rolig och kreativ.

Användbart IT-verktyg

Minecraft kan fungera som ett verktyg för eleverna att skapa och berätta om vad de kan och har lärt sig. Det blir ett sätt att förvalta och förmedla den kunskap de tagit till sig och ett slags levande kollage där de kan uttrycka sig och bygga skapelser som aldrig tidigare varit möjligt. Genom att samarbeta med varandra ges eleverna möjlighet att reflektera över sina byggen genom att förklara och samtala. Med en stark pedagogisk tanke utifrån mål och styrdokument, IT-verktyg och demokratiska ramar skapas ett effektivt, kreativt och öppet förhållningssätt.

Forskningsbaserad undervisning

Forskning visar på att spel kan ha positiva effekter på individer och kunskapsintagande om de används på rätt sätt. Boken tar upp vad forskning visar och vad som gör Minecraft till ett bra pedagogiskt verktyg. Här finns också idéer till hur du som lärare kan undervisa nyanlända, elever med sociala fobier och elever med olika neuropsykiatriska funktionshinder.

Konkret guide

Boken tar upp alla delar av Minecraft som du som lärare behöver känna till, och beskriver lättfattat hur du går tillväga för att starta ett arbete i klassen och vad du behöver tänka på. Författaren tipsar om olika sätt att arbeta på lektionerna eller med längre projekt och hur man får eleverna att fokusera på vad som är viktigt att tänka på när de ska använda ett spel.

En reaktion på ”Nu finns min bok ute – Minecraft som pedagogiskt verktyg

  1. Klart intressant bok, se om jag lyckas få den till Åland. Vi har en MC server som är för 4-13 åringar och håller på att försöka skapa en skol-del i detta där dom skall få använda just mc för att få in olika inlärningar som matte osv. Vi är en bit på vägen men saknar ibland lite ideer. Så hoppas denna skall kunna hjälpa oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s