Marvels Spider-Man – Som att vara Spindelmannen

Tänk dig att få svinga mellan New Yorks skyskrapor och verkligen få vara Spindelmannen. Spelutvecklarna Insomniac Games senaste spel Marvels Spider-man är det närmsta du kan komma att vara en utav mångas favoritsuperhjälte och bära den röda masken själv.

New York har aldrig varit så vackert

Det som slår en när man spelar Spider-man är hur otroligt långt spelens grafik (utseende) har kommit. New York ser fantastiskt och levande ut med allt från människor och bilar på gatorna till vackra vyer över hustaken som glimmar i solen från toppen av stadens högsta skyskrapor. Friheten är påtaglig när man som Spindelmannen kastar sig ner och börjar svinga sig mellan husen. När du går på gatan ropar och pratar människor med dig och du kan även göra en high five vilket förhöjer upplevelsen av att vara stadens räddare i nöden.srqr4eedo6onl0vfl1nq.png

Som en riktig Marvel-film

Det märks att man inte sparat några medel för att skapa ett så spektakulärt spel som möjligt. Det är som att titta på en riktig Marvelfilm på bio när det kommer till kvalité. Du får följa Spindelmannen både som Peter Parker och som superhjälten vilket hjälper spelet att få en större själ än bara ett vanligt superhjältespel. Problemen är inte bara stora superskurkar som man ska slåss mot utan man får även ta del av Peter Parkers privatliv där problem som ekonomi och romantik uppstår. Genom att spela som Peter Parker får man även en större förståelse för vissa skurkars intentioner och varför de utför de handlingar de gör. Det skapar ett spel med fler dimensioner än bara ett superhjälteäventyr.

spider-man-ps4-swing-le332323232323gal

En superhjältes arbete tar aldrig slut

Spelet går ut på att både följa en större historia, men även lösa småbrott och sidouppdrag som håller en upptagen ett bra tag framöver. Spelet har fått lite kritik för att det nästan finns för mycket att göra och att det då kan bli lite enformigt. De flesta uppdragen går ut på att slå på bovar genom olika kombinationer av slag och sparkar. Man har även manicker som nät och fällor som man kan använda sig av för att besegra större grupper av fiender.

5bbbd5dcdf0ca.image

Superhjälte-våld med några grövre inslag

Det blir många våldsinslag, men det är inte värre än vanliga Marvel-filmer som kommit på sistone. Ibland kan det dock vara av lite grövre slag. Ett exempel är när ett sidouppdrag där en superskurk vid namn Tombstone sparkar en utav sina hejdukar i huvudet när den ligger ner. Det är dock ett utav väldigt få tillfällen där våldet gränsar till övervåld. Spelet vågar även dra in tunga inslag för att skapa tyngd i berättandet, som till exempel när en far till en person som känner Peter Parker dör i en självmordsattack. Dessa inslag gör berättandet väldigt spännande, men de är sällan grafiska. Spelet har en 16-årsgräns på grund av de ovannämnda inslagen och finns bara till Playstation 4.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s