Starlink – kan det fylla rymden mellan barn- och vuxenspel?

Spelutvecklarna Ubisoft har ett mål och det är att fylla tomrummet mellan barnspel och vuxenspel. Tanken med Starlink är att barn, ungdomar och vuxna kan spela ett spel som tilltalar flera åldersgrupper. Leksakerna som kommer med spelet kan tilltala de yngre medan det lite mer avancerade äventyret i spelet kan tilltala äldre. Men vad gör man i Starlink?

Ett rymdäventyr

Starlink är ett rymdäventyr där du styr ett skepp med en pilot i. I spelet kan du själv bestämma vilken karaktär och skepp du vill spela med eftersom de flesta delarna i spelet är utbytbara. Äventyret påminner en hel del om tecknade äventyr som man kan se på Barnkanalen som är gjorda för unga ungdomar. Det går mest ut på att åka runt och skjuta med sitt skepp på andra skepp och robotar.

stlk_screen_dogfights_in_asteroids_180611_230pm_1528725707_335828Spelet är på engelska och karaktärerna pratar mycket med varandra under spelets gång för att spelaren ska lära känna personerna i spelet. Du kan både flyga i rymden och på planeter. Det är en häftig känsla att flyga ut från en planet för att sömlöst komma ut i rymden. Det är få spel som gjort det tidigare men spel som No Mans Sky eller gamla Elite till Amiga är två exempel.

Utforskning för två

Det som skiljer det här spelet från många andra spel som är för en yngre publik är att det finns väldigt mycket man kan göra i spelet. Du kan utveckla ditt skepp och din pilot, men även undersöka planeterna, växtligheter och djur. Det gör att du hela tiden har saker att upptäcka och utveckla. Spel för en yngre publik brukar annars vara väldigt ytliga och ”platta” vilket gör att man lätt tröttnar som äldre spelare. Du kan även spela två spelare och hjälpas åt vilket innebär att man kan spela tillsammans med en förälder, syskon eller kompis. Det gör att man tillsammans kan utforska planeter, rymden och själva äventyret. Det skapar ett tillfälle att umgås och socialisera genom spelet. Det går dock bara att spela tillsammans på samma konsol och skärm, det vill säga inte online (över internet).146080-games-review-starlink-review-the-game-image1-3nbqoxaphw

Leksaker är ett alternativ

Spelet kan spelas både med leksaker och utan. Om du köpte spelet med leksakerna kan du sätta en bygel på kontrollen där du kan sätta fast en pilot och ett skepp. På skeppet kan du byta vingar och vapen på direkten vilket direkt förändras och speglas i spelet. 13586651906078Leksakerna är gediget byggda och jag märkte själv att barnen tyckte det var roligt att leka med leksakerna utan spelet. Det gjorde att de kunde fortsätta äventyret och leka efter vi spelat klart speltiden. Du behöver dock inte köpa spelet med leksaker utan kan även införskaffa det helt digitalt vilket innebär att du får allt, men i digitalform. Då byter man delar till skepp och piloter i menyer i spelet.

Ytterligare ett äventyr på Switch

Starlink har ett speciellt samarbete med Nintendo där de använder sig av karaktärerna från ett väldigt populärt spel som heter Starfox.
Om man köper spelet till Nintendo Switch får man ta del av Starfox spelkaraktärer i spelet och de har även ett helt eget äventyr. Många tycker att detta tillägget lyfter spelet avsevärt eftersom Starfox inte haft en riktigt uppföljare på länge (om man inte räknar mini-snes’en). Men det äventyret får man inte ta del av om man köper spelet till X-Box ONE och Playstation 4.

starlink-starfox_feature

Disclaimer: Ubisoft skickade spelet med leksaker gratis till mig för att jag skulle prova spelet och skriva om det. Det ska inte speglas i min text och eftersom texten bara är informerande och inte bedömande bör läsaren även ta det i beaktning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s