Mini-Snes – En dyr retro-resa

”Är du en utav de som hade ett Super Nintendo som du höll kärt när du var liten? Då kan det vara värt att införskaffa Mini-Snes. Annars kan det vara svårt att rättfärdiga det dyra priset.”

Mini-versioner av spelkonsoler med klassiska spel

Mini-Snes är ett  Super Nintendo i miniatyr. Det följer Nintendos senaste trend att släppa mini-versioner av sina gamla konsoler. Året innan släppte nämligen Nintendo en mini-version av sin första konsol Nintendo med klassiska spel som bland annat Super mario och Megaman. Det nya Mini-Super Nintendo släpps med 21 spel. I kollektionen hittar man klassiker som Zelda – a link to the past, Super Mario World, Super Metroid och Final Fantasy 3 (VI i Japan).På mini-konsolen finns även spelet Starfox 2 som aldrig släpptes till Super Nintendo vilket är en bonus för de som vill ha något extra.  Spelen fungerar alldeles utmärkt på moderna TV-apparater och både ljud och bild håller riktigt bra kvalité. Bilden är dock i 4:3 format, det vill säga att bilden är lite smalareeftersom spelen var gjorda för de äldre TV-apparaterna som inte har dagens bredbilds-standard. Konsolen kopplar du enkelt in med HDMI (som är standard för moderna TV’s) och en USB-sladd för ström.
mario

En nackdel

För en som hade Super Nintendo och spelade mycket på den kan det vara en riktigt härlig känsla att få uppleva spelen igen. De håller förvånansvärt bra än idag, speciellt om man jämför med förra årets Mini-Nintendo’s spel. Men det kan vara svårt för den yngre generationen att ta till sig dessa spel då de är väldigt utmanande och kanske inte alltid når upp till den standard som spelen har idag. Så det är ingen konsol som jag skulle rekommendera att köpa till någon som inte uttryckligen önskar sig den. Den största nackdelen är dock priset. För priset så får man 21 spel och två kontroller som ger en härlig retrokänsla som känns precis som de gamla Super Nintendo-kontrollerna. 91d0af10-2f49-11e7-ad05-57c4defe219a_600x400

Är du en utav de som hade ett Super Nintendo som du höll kärt när du var liten? Eller om du som förälder vill visa dina barn vad du spelade när du var liten så kan det vara värt att införskaffa Mini-Snes. Men har du inga nostalgiska minnen av konsolen så kan det vara svårt att rättfärdiga det dyra priset.

mini-snes-games

2 reaktioner på ”Mini-Snes – En dyr retro-resa

  1. NES (eller ”Nintendo” som du kallar den) var inte Nintendos första konsol. Det var Color TV-Game.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s