Bilspel i öppna världar som kan konkurrera med GTA

Undrar du som förälder vilka våldsfria bilspel barn kan spela som kan konkurrera med GTA‘s öppna värld?

Då kan jag rekommendera två spel: Forza Horizon 3 och Need for Speed (2015).

Forza Horizon 3 utspelar sig i ett fiktivt Australien där du som festivalanordnare ska skapa världens fest för racing- och bilälskare. Spelet är väldigt vackert och verklighetstroget. Du kör runt i en helt öppen värld med allt från öken och djungel till vackra stränder. Man kan både spela tillsammans och tävla mot kompisar online. Det är rekommenderat för minst 3 år, men har riktiga bilmodeller och spelet ser som sagt väldigt verkligt ut vilket gör att det passar så väl unga som gamla. Och det innehåller inget våld.

140893-games-news-forza-horizon-3-update-adds-crazy-hot-wheels-tracks-to-muck-around-on-image11-dg3i5ykv9j

Det finns två expansioner (ytterligare innehåll) med bland annat en snövärld och en värld helt uppbyggd av stuntbanor från leksaksbilstillverkaren Hot Wheels(se bild), vilket gör att spelet påminner en hel del om GTA’s stunt-expansion. Spelet finns dock bara till X-box ONE och PC. Se trailern nedan för att se hur det ser ut:

Det andra bilspelet som jag kan rekommendera är Need for Speed. Spelet är en del i en lång spelserie som hållit på sen 90-talet. Det här Need for speed-spelet släpptes 2015 och det kommer en uppföljare i år som heter Need for speed Payback (se trailer längst ned) som osar av Fast and the Furious-vibbar. Need for Speed (2015) är svenskutvecklat och utspelar sig i en storstad. Det påminner en hel del om GTA eftersom det just utspelar sig i en storstad precis som GTA och man kan bli jagad av polisen, men det finns inga våldssekvenser. Spelet är rekommenderat för 12 år. Se nedan för trailer:

3 reaktioner på ”Bilspel i öppna världar som kan konkurrera med GTA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s