Tre stora spel på en och samma dag

Fredagen 15/2 var en speciell dag för spel.  Det släpptes tre stora och efterlängtade spel. De är Crackdown 3, Metro Exodus och Farcry New Dawn. Spelen har fått ett ljummet bemötande av spelkritiker och verkar inte kunna leva upp till hypen(förväntningarna) som många spelare haft.
Jag har gjort en kort video för att beskriva spelen då de har många likheter. De har bland annat en åldersgräns på 18 år. Om ni vill veta mer om något spel så får ni gärna kommentera eller maila så skriver jag om det.

3 reaktioner på ”Tre stora spel på en och samma dag

 1. Hittade din blogg idag.
  Vilken super-blogg för oss okunniga ps-föräldrar.
  Just Far cry new dawn har vi just haft en jättediskussion om här hemma. Vi säger nej med hänvisning till det grova våldet men sonen vill inte riktigt förstå det. Han vill spela för själva storyn och inte för våldet. Har du någpt bra tips på argument som håller? 😉
  Glad att jag hittade hit 😀
  /Linnéa

  1. Hej Linnéa! Kul att du tycker om bloggen. 🙂 Tyvärr finns det inga argument som håller för ett barn som gärna vill spela ett spel. Vad man dock kan göra är att vara lyhörd och föra en dialog, vilket jag förstår att ni gör. Jag skulle säga att Farcry New dawn är för minst 15 år (samma ålder som våldsfilmer på bio) och även om man vill spela för storyn så är det ändå många våldsinslag i spelet som helhet. Du måste skjuta och döda på ett rätt ”realistiskt” sätt för att ta dig vidare helt enkelt. Det finns tyvärr inget ”story mode” där man bara tar del av berättelsen utan att behöva genomföra några våldshandlingar. Men det viktigaste är att hålla uppe dialogen om spelet och inte tappa tålamodet även om barnet gör det. Man kan även vara öppen för förslag på andra spel som barnet vill spela. Så håll dialogen öppen, men stå fast vid er ståndpunkt. Ni kan som föräldrar titta på youtube-klipp och ge exempel på vad ni menar med våld. Ni kan även leta efter spelet på pegi.info och esrb.org för att se vad de som sätter åldersgränsen har för argument till varför det har en så hög åldersgräns. Genom länken nedan kan ni se ESRB’s anledningar till varför Farcry New dawn har en 18 årsgräns / M for Mature.
   http://www.esrb.org/ratings/Synopsis.aspx?Certificate=36091&Title=Far+Cry+New+Dawn
   Hoppas ni fick lite kött på benen med den här informationen. 🙂

   Med vänlig hälsning!
   Spelläraren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s