Final Fantasy XV

Final Fantasy XV (PS4, X-box One, PC)

Vill du höra mig berätta om spelet till filmer från spelet? Tryck då på Youtube-klippet som du hittar längst ned efter texten.

Final Fantasy har funnits i flera decennier vilket avslöjas av siffran i titeln. Det finns nämligen 14 tidigare Final Fantasy-spel och även flertalet spin-off-serier som till exempel Tactics-serien, men även flertalet spelfilmer. Vad som gör spelen unika är att de är just helt unika och spelen är inte några direkta uppföljare till varandra. De utspelar sig i helt unika världar där bara några faktorer brukar vara konstanta, som till exempel spelets fåglar som kallas för Chocobos, små vita karaktärer som kallas för Moogles och mänskliga karaktärer som Cid som återkommer i olika former i de olika spelen. Spelen utspelar sig ofta i öppna världar där man ska ta del av ett grandiost äventyr som ofta tar minst ca 30-40 timmar att spela igenom. Ett par spel som står ut som de bästa i serien är Final Fantasy 6 (3 i Europa, men varför det är så är en annan historia) och Final Fantasy 7, men alla Final Fantasy-fans brukar ha sin egen favorit.

I Final Fantasy XV spelar du som prins Noctis och hans entourage (gäng) som gör en så kallad road-trip för att ta sig till sitt eget bröllop. På vägen blir dock landet ockuperat och efter det så följer intrig efter intrig. Man möter allt från mindre djur, soldater till gigantiska bestar som existerar i den väldigt vackert renderade världen. Spelet är ett klassiskt japanskt RPG (rollspel) vilket betyder att man tar sig runt i en värld där man tar del av ständiga taktiska strider där man får skapa strategier för hur man ska anta sina fiender för att vinna. Den största skillnaden med Final Fantasy 15 från tidigare spel är att det är mer action-orienterat och inte lika fokuserat på taktik som tidigare spel. Innan har spelen helt stannat upp och fokuserat på en strid medan i FF 15 så sker alla strider i realtid och du kan fritt springa runt i världen under striden. Det visar att det lånar mycket av västerländska action-spel. Det som man fängslas av i Final Fantasy-spel är ofta de enorma och vackra världarna som man tar sig runt i och karaktärerna som man lär känna och att få se hur de utvecklas under äventyrets gång.

Spelet har en åldersgräns på 16 år. Spelet har inget direkt blod i sig och striderna är inte värre än en ungdomsserie som till exempel Flash.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s