Playerunknown’s Battlegrounds

pub-screenshot-4_featureEtt spel som tar nätet med storm just nu är Playerunknown’s Battlegrounds. Spelet tar inspiration från filmer och böcker som Battle royale och Hunger Games. Det handlar helt enkelt om att döda alla andra spelare för den som står ensam kvar vinner.

100 spelare på en ö

Spelets omgång börjar med att 100 spelare samlas i ett plan och får välja när de vill hoppa fallskärm för att landa på en 8×8 km stor ö. Väl nere på ön ska spelarna samla vapen och utrustning genom att leta igenom tomma hus och lokaler. Utrustningen och vapnen ska spelarna använda sig av för att delvis ta död på de andra spelarna på ön, men även skydda sig. Spelet är väldigt spännande eftersom du hela tiden är på din vakt ut ifall att andra spelare skulle dyka upp och landar du på samma plats som flera andra spelare är jakten efter vapen i full gång för att kunna skydda dig mot dina motspelare. Du dör ganska lätt, så ett fel steg och du förlorar din chans att vinna omgången. Det finns ständigt en siffra uppe i hörnet som berättar hur många spelare som är kvar vilket hela tiden påminner dig om hur lätt du kan bli ertappad och eliminerad. På ön finns även fordon som du kan använda för att ta dig runt. Området som du kan överleva på blir mindre och mindre eftersom spelet avgränsar ytan så att spelare är tvungna att mötas upp och strida mot varandra.

battlegrounds1

Spelet är inte klart

Spelet är skapat av en moddare. En moddare är någon som tar ett spel och ändrar, eller modifierar det. Spel som Counter Strike började till exempel som en ”mod” av ett spel som heter Half Life. Playerunknown som utvecklaren heter bestämde sig för släppa moddandet för att göra ett helt eget spel. Han släppte det som ett ”early access”-spel. Det betyder att spelet inte är riktigt klart utan spelare kan meddela vad de tycker om spelet och hur de skulle vilja ändra det. Det betyder också att det inte har fått någon åldersgräns eftersom spelet inte är klart. Spelet är våldsamt eftersom det som sagts innan går ut på att döda tills man är själv kvar. Spelet är realistiskt med vapen hämtade från verkligheten och realistiska animationer. I röstchatten kan det vara väldigt hårda ord och många väljer att stänga av den eftersom det är rent av otrevligt. Därför skulle jag inte rekommendera spelet för barn under 15 år.  För att få en egen uppfattning om spelet kan ni se på videon nedan:

 

5 reaktioner på ”Playerunknown’s Battlegrounds

    1. Ja, det stämmer.
      Jag skrev inlägget i april så en hel del har ändrats, som att man snart kan ta sig över hinder och att det även en kommer en ny ”map”/karta. Får se om jag skriver till det senare eller om jag till och med skriver ett nytt inlägg när spelet är helt uppdaterat.

  1. Spelet har en åldersgräns som har satts av esrb och är ”TEEN”. Teen står för 13+ och borde därför vara okej för 13 åringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s