Mass Effect Andromeda – Ett rymdäventyr med stora skor att fylla

Mass Effect är tillbaka. Efter tre spel tog spelserien en paus, men nu är det dags att återigen sätta på rymddräkten och ge sig ut på rymdäventyr i äkta science fiction-anda. Men är det lika bra som de kritikerrosade tre tidigare spelen?

Vad går det ut på?

Spelet utspelar sig i Andromeda-galaxen dit människan och flera andra utomjordiska raser har sökts sig för att hitta ett nytt hem. Det är en plan som man använde sig utav ut ifall att vår egen galax skulle bli förstörd utav ”Reapers” som är utomjordingarna man kämpade mot i de tre första Mass Effect-spelen. När man anländer till Andromedagalaxen förstår man att någonting inte är som det ska, men det är din uppgift som ”pathfinder” att hitta nya planeter som man kan bosätta sig på. mass-effect-andromeda-00007På planeterna finner man dock utomjordingar som är intresserade av samma planeter som människan tänkt att bosätta sig på och det är upp till dig att ta reda på vilka dessa är, men även ta reda på vad planeterna gömmer för hemligheter från tidigare civilisationer.
Spelet bygger mycket på upptäckande och relationer. Dialog och relationsskapande har alltid varit ett utav Mass Effects-seriens starkaste kort. Du åker till olika planeter och utforskar dem tillsammans med dina besättningskollegor och genom era upptäckter lär du även känna dina kollegor bättre.

Fått mycket kritik

Mass Effect Andromeda har fått mycket kritik eftersom många anser att spelet inte håller samma mått som tidigare spel. Hur karaktärerna rör sig, ser ut och pratar har fått mycket kritik då det inte riktigt håller måttet. Mänskliga karaktärer ser konstiga ut och inte så bra som man numera förväntar sig att karaktärer i spel ska se ut 2017. mass-effect-andromeda-facial-animationsDialogen känns stolpig och man får ingen känsla för karaktärerna säger många kritiker. Spelet har även många ”buggar” vilket gör att spelet kan bete sig konstigt och till och med stängas av eller fastna så man inte kan ta sig vidare. Många fel kommer nog att fixas i sinom tid men det hjälper inte när spelet haltar på flera plan.

Vad ska man tänka på som förälder?

Spelet har en 16 årsgräns och det är mycket skjutande och våld mot både människor och utomjordingar. Det är dock inte särskilt blodigt, men våldet är hyfsat realistiskt. Det finns nakenhet och sex eftersom spelet innehåller relationer som du skapar med dina bundsförvanter i spelet som kan leda till romanser. PEGI som sätter åldersgränserna skriver så här:

The content of this game is suitable for persons aged 16 years and over only.
It contains: Realistic looking violence, Nudity of a sexual nature, Strong language”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s