Overwatch – Ett alternativt actionspel för de flesta åldrarna

overwatch

Overwatch är ett utav årets största spel. Det är ett första-persons-spel som är gjort utav giganterna Blizzard som ligger bakom spel som World of Warcraft, Diablo, Hearthstone och Starcraft. Spelet är helt online vilket betyder att man spelar med andra spelare, men man kan även spela mot datorstyrda ”botar”.

Ett actionspel med ”Pixarkaraktärer”

Overwatch är ett actionspel där två lag spelar mot varandra. Som spelare väljer man bland flera olika färgglada karaktärer som har starka personligheter som ser ut att vara hämtade från en Disney Pixar-film. Det finns allt från en stor Gorilla som är forskare till en brasiliansk DJ som åker in-lines. cegfiidwwaaffoxDet finns för tillfället 21 karaktärer att välja mellan. Alla har sin historia, men den berättas mer genom youtube-klipp för den som är nyfiken och är inget som egentligen genomsyrar eller påverkar spelet. Alla karaktärer har speciella egenskaper som de kan använda sig av, men mer om det lite längre ner.

Taktik är vägen till seger

Spelet är väldigt taktiskt och alla karaktärer är indelade i olika grupper som definierar deras roll när man spelar. Det finns de karaktärer som klarar att ta mycket skada (så kallade ”tanks”), men rör sig lite saktare. Det finns de snabbare karaktärerna som smidigt kan ta sig runt men som inte tål så mycket skada. Vissa karaktärer är ämnade bara för att ”heala”, det vill säga hjälpa andra karaktärer att överleva, men kan därför inte göra så mycket skada på motståndarna. Alla dessa roller gör att spelet blir som ett action-fyllt parti av schack eftersom alla karaktärer måste använda sin roll på bästa sätt för att hjälpa laget. Karaktärernas speciella egenskaper kan skapa olika taktiska kombinationer som kan hjälpa laget till seger. 1_1-2Ett exempel på det är till exempel när en karaktär har en sköld som den kan sätta upp vilket de andra kan skydda sig bakom och skjuta på fienden, men kombinationerna kan bli mer komplicerade. Men för nybörjaren är det bara att hoppa in och börja spela eftersom spelet anpassar sig till spelarnas nivå och erfarenhet.

Ett alternativ till våldsspel

Spelet har en åldersgräns på 12 år. Karaktärerna skjuter på varandra, men det är tecknat våld vilket betyder att det inte kommer i närheten av spel som Call of Duty, GTA och Battlefield när det kommer till blod och våldsamheter. Spelet blir helt enkelt ett bra alternativ för föräldrarna att välja i speldjungeln och eftersom spelet är väldigt populärt så kommer det inte vara svårt att övertala barnen att spela det istället för ”blodsspel”. Men titta på filmerna nedan och skapa er en egen bild av spelet.

2 reaktioner på ”Overwatch – Ett alternativt actionspel för de flesta åldrarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s