The Division

tom-clancys-the-division-the-cleanersThe Division är ett svenskutvecklat spel av Massive Entertainment. Det har slagit rekord för det stora spelföretaget Ubisoft eftersom de sålt mer än något annat av deras spel under premiärdagen. Spelet utspelar sig i ett dystopiskt och relativt tomt New York som satts i karantän på grund av ett smittkoppsvirus har spridits. Viruset tog fart genom att någon eller några spridit smittan genom smittade sedlar som kommit ut i handeln under kaotiska rea-dagen Black Friday. The Division är en styrka som kallas in när allt annat har misslyckats. Du är del av den styrkan som tillsammans med andra spelare ska ta tillbaka New York från de gäng och vandaler som härjar på gatorna och kanske lösa gåtan om vem som släppte ut viruset.

Ett Realistiskt Destiny
Precis som spelet Destiny som jag skrivit om tidigare på bloggen ska du som spelare skapa en karaktär som du ska genomföra uppdrag med för att få ”erfarenhetspoäng” som låter din karaktär gå upp i ”level” och få nya egenskaper. Du har en hemmabas som du kan uppgradera genom olika specifika poäng som du hittar under uppdragen.

Vad som skiljer Destiny och the Division åt är att det senare är mycket mer realistiskt och där med mer våldsamt. Istället för att skjuta på utomjordingar så skjuter du på maskerade människor i verkliga miljöer. Spelet är väldigt snyggt och New York ser väldigt verklighetstroget ut vilket bidrar till realismen. Det som dock inte är realistiskt i the Division är att det går att skjuta motståndare väldigt många gånger innan de är besegrade. Alla motståndare i spelet har nämligen en hälsomätare vilket the Division har gemensamt med Destiny.tom_clancys_the_division_madison_square_garden-wallpaper-1366x768Du får inta byggnader tagna från verkligheten som till exempel Madison Square Garden vilket skapar en häftig känsla när man rör sig inne i arenan.

Inget spel för yngre

Eftersom spelet är väldigt realistiskt och innehåller riktiga vapen så har spelet en 18 årsgräns. Det är dock inte så mycket blod, men det spelar inte så stor roll eftersom det i slutändan är och ser väldigt mer realistiskt ut än många andra spel. Spelet är hela tiden online vilket betyder att du träffar många andra människor även om du kan spela stora delar som ensam spelare. Det innebär att man som spelar möter många andra som kan kommunicera med en vilket innebär att man ofta möter ett ganska hårt och tråkigt språk.

Pedagogiska ingångar

Samhällskunskap

  • The Division visar på samhällsformen anarki och det går att diskutera frågor som; vad händer i ett samhälle när alla lagar faller?
  • Hur sårbart är dagens samhälle för biologiska attacker och varför är de ännu farligare nu i dagens globala samhälle än för hundra år sedan?

Biologi

  • I The Division sprids ett smittkoppsvirus spridit sig och skapar därför frågor kring hur fungerar virus och varför är de så smittsamma?
  • Hur kan man skydda sig mot sjukdomar och virus och hur reagerar kroppen när den blir smittad?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s