Halo 5 Guardians

tumblr_nu5syheozf1t0eee6o9_1280

Halo 5 Guardians

Halo är tillbaka och denna gången på Xbox One. Kampanjen (enspelarläget) är lite kortare än vanligt, men tar verkligen vara på kraften i den nya generationens konsol. Denna gången spelar du även som Locke. En ”Spartan” (soldat-typ) som jagar de förra spelens huvudrollsinnehavare Master Chief (den gröna frontfiguren i Halo). Du utforskar olika planeter och främmande världar, allt från gruvplaneter till lummiga världar som tidigare civilisationer byggt på. Spelet har blivit något mer genusmedvetet eftersom de lagt in kvinnliga karaktärer som krigar vid din sida. Halo har haft kvinnliga karaktärer innan, men denna gången känns de lite mer kraftfulla, respektingivande och handlingskraftiga. De hamnar dock lite i periferin ibland, men det är ett steg i rätt riktning.

h5-guardians-warzone-arc-combined-fireSpelet innehåller bland annat ett nytt större flerspelarläge som har expanderats utifrån det ursprungliga läget. Spelläget heter Warzone och där får du göra upp med flera andra spelare i ett mycket större scenario än vad som tidigare varit möjligt i Halo-serien.

Spelet i sig är inte jättevåldsamt och inte så blodigt om man jämför med andra spel i genren, men röstchatten i multiplayer kan ha väldigt tråkig ton med svordomar och diskriminerande uttalanden. Röstchatten går dock att stänga av.

Spelet har en åldersgräns på 16 år.

Tryck här för att läsa mer om Halo-serien

En reaktion på ”Halo 5 Guardians

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s