Disney Infinity 3.0 – Star Wars-Nostalgi och Disney för en tjock plånbok

Disney-Infintiy-3.0-star-warsDisney Infinity 3.0 är den senaste versionen av Disney-spel i ”Toys to Life”-genren. Innan har Disney fokuserat mycket på att skapa spel med deras egna filmer och figurer, men i och med att Disney köpt rättigheterna till både Marvel och Star wars som varumärken så har de utvecklat sin arsenal av leksaksspel. I 2.0 var det Marvel som stod i fokus där du kunde styra karaktärer som Spindelmannen, hela Avengers-gänget och skurkar som Loki och Venom . I 3.0 har man tagit sig an Star Wars universum. Tanken är förmodligen att fånga in så väl nya som gamla fans och rida på det ökade intresset inför den kommande sjunde Star Wars-filmen.

Riktiga fysiska leksaker

Toys to Life-genren handlar om att du inte bara köper ett spel utan du ska även investera i riktiga fysiska leksaker som du sätter på en bas för att de ”magiskt” ska teleporteras in i spelet så du kan styra leksakskaraktären i spelet.Toys to Life-genren har blivit väldigt lukrativt. Spel som Skylanders säljer som smör och Disney och Lego vill gärna använda sig av samma strategi för att kunna sälja mer än bara skivan. Men handlar det bara om att sälja? Leksakerna är gedigna och barn kan lika gärna leka med leksakerna i verkligheten som i spelet. I Legos senaste spel Lego Dimensions måste du bygga de fordon och karaktärer som du vill teleportera in i spelet vilket skapar en ny dimension i Lego-byggandet. Det negativa med genren är dock som du förmodligen redan räknat ut är att allt kostar pengar. Varenda karaktär och ny ”värld” som du vill föra in i spelet kostar pengar och det finns många. Ett tips är att titta på äldre spel och karaktärer i serien av Disney Infinity eftersom de blir billigare när nya versioner kommit ut. Det kan dock vara bra att veta att första Disney Infinity bara kom till de äldre spelkonsolerna och där med inte till X-box one, Playstation 4 eller PC.

En kreativ värld

Även om spelet kan bli tungt för plånboken så är möjligheterna stora eftersom du och ditt barn kan skapa era egna världar i Disney infinitys Toy box. Ni kan till exempel bygga en racerbana där ni kan tävla med olika fordon, som till exempel Lightning McQueen från bilar mot en speederbike från Star wars. Eller varför inte bygga en värld där ni bygger upp ett äventyr som blandar alla möjliga Disney världar och karaktärer. Många föräldrar berättar om att de har haft roligast när de skapat tillsammans med sina barn i Disney Infinity. Titta gärna på första Youtube-klippet nedan för att se lite från just ”toy-box”-läget från Disney Infinity 2.0 och hur man kan blanda karaktärer och världar.

Färdiga äventyr att spela tillsammans

Disney Infinity är byggt för att du både ska kunna spela det ensam, men också tillsammans. Det är ett bra spel om man vill spela tillsammans med sina barn eftersom det blandar action och äventyr på ett barnvänligt vis. Spelet har en åldersgräns på sju år. De som gillar Star wars kommer definitivt uppskatta de äventyr som det bjuds på i 3.0, men kom ihåg att ska du spela de äldre Star Wars-filmernas äventyr så kostar det extra. I spelets originalförpackning kommer bara ”klonkrigs-play set” med. Men söker du ett spel som är barnvänligt men som ändå har action-element så är Disney Infinity 3.0 att rekommendera. Till 3.0 kan man även köpa spelvärlden ”Insidan ut” som innehåller ett äventyr och karaktärer från den senaste Disney-filmen med samma namn. Så har ni plånboken kan Disney Inifinity vara ett riktigt roligt spel för hela familjen, annars kan man alltid vänta tills nästa år när Disney Infinity 4.0 med största sannolikhet kommer ut och plocka upp 3.0 från rea-hyllan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s