Batman Arkham Knight

Regnet faller tätt över ett mörkt Gotham City och gatorna är fyllda av kriminella och det är upp till dig som Batman att stoppa skurkarna som tagit över staden. Arkham knight är det fjärde spelet i Arkham serien. Det är utvecklarna Rocksteady som ligger bakom spelet. De har utvecklat tre av de fyra Arkham-spelen och de var både banbrytande och stilbildande när de släppte det första spelet i serien som hette Arkham Asylum.


Arkham knight utspelar sig under en regnig natt i ett verkligen vackert Gotham City. Det finns inga civila kvar i staden eftersom Scarecrow en av Batmans ärkefiender hotat om att släppa ut en hallucinationsskapande skräckgas i staden. Spelet tar inspiration från flera olika kända batman serier som till exempel ”the killing joke” och ”the long halloween”, men utvecklarna har även skapat en helt ny fiende till Batman som heter precis som spelet Arkham Knight. Man jagar även andra klassiska antagonister som till exempel Pingvinen, Gåtan och Two-Face. Vid din sida får du även då och då hjälp av Cat woman, Robin och Nightwing. För första gången i spelseriens historia får du även köra the Batmobile

”Be the Bat”

Något som Arkhamspelen alltid varit bra på är att få dig som spelare att känna dig som Batman. Från att spana från hustaken till att glida med din cape över staden till att landa i Batmobilen och köra på Gothams gator. Du får utföra detektivarbete och när du ska ta ut fiender är det ofta viktigt att göra det så omärkbart som möjligt. Du ska skrämma dina motståndare genom att slå ut dem utan att de andra fienderna ser var du är. Spelet låter dig höra fiendens radiokommunikation och de berättar ofta om hur rädda de är för att Batman ska dyka upp och vilka rykten de hört. Allt detta skapar en väldigt stark stämning där du verkligen känner dig som Batman, den mörka riddaren i natten som sätter skräck i sina fiender.

Första Arkhamspelet med 18 årsgräns

De tidigare Arkham-spelen har haft en 16 årsgräns, men för första gången spelseriens historia får detta Batmanspelet en 18 årsgräns. Spelet är våldsamt och har en del skrämmande moment. En stor snackis kring spelet har varit en utav Batmans viktigaste regler; ”Batman dödar aldrig”. Spelet poängterar flera gånger att Batman inte dödar, men när han slår ner sina fiender kan man tänka sig att både nacke och olika ben i kroppen har brutits. Även de slag mot huvuden som Batman utför borde leda till att fienden antingen hamnar i koma eller dör. Det kommer dock inget blod och Batman själv använder inga skjutvapen, men det är annars ett väldigt våldsamt spel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s