Witcher 3 The Wild Hunt

The Witcher har blivit en väldigt populär spelserie och är baserad på den polska författaren Andrzej Sapkowski böcker. Spelserien är så populär att det är en utav Polens kulturella stoltheter. När Barack Obama var på besök i Polen under sin Europaturné fick han spelen som en gåva av Polens premiärminister. Det finns tre Witcher spel. Det första spelet fick ett ljummet mottagande då det delvis var väldigt svårt, men också väldigt ”buggigt”, det andra spelet lärde sig av det förstas misstag och blev lite mer tillgängligt för ovana spelare. Men det är inte förrän nu i det tredje spelet som CD project (spelets utvecklare) har hittat en riktigt bra balans mellan svårighetsgrad och tillgänglighet och där med skapat ett utav 2015 bästa spel.

Vad är the Witcher

The Witcher handlar om huvudkaraktären Geralt som som blev tagen som barn för att bli tvingad till att träna för att bli en Witcher. En Witcher är en person som ända sen barnsben blivit hjärntvättad och experimenterad på för att kunna utstå smärta och utveckla sina sinnen och magi. De behöver dessa egenskaper för att kunna besegra de monster och vålnader som finns i den värld som spelen/böckerna utspelar sig i. Att din huvudkaraktär Geralt slagits mot monster och vålnader hela sitt liv syns på hans ärrade kropp och ansikte. I spelets värld är Witchers inte populära utan ses som något nödvändigt ont eftersom människorna ogillar dem ända tills de får problem med vålnader eller monster vilket gör att de behöver be om deras hjälp. Som Geralt får du uppleva denna ovilja mot Witchers genom till exempel människors nedlåtande kommentarer när man kommer till en by eller stad.

Ett annorlunda vuxenspel

Spelet utspelar sig i en stor öppen värld som är uppdelad i olika regioner. Du tar dig runt i världen på Geralts häst Roach (ett namn som Geralt ger alla sina hästar). Du träffar alla möjliga människor på din väg genom spelet och det är inte givet att följa huvudberättelsen utan du träffar hela tiden på nya saker att göra. Spelet har en väldigt stor variation på uppdrag vilket är väldigt uppfriskande då stora spels uppdrag brukar bli enformiga. Vad som skiljer The Witcher från många andra spel är de problem och frågor som spelet tar upp. Spelet tar upp svåra frågor som rasism, krig, fördomar och politik. Det ser spelaren som en vuxen och det märks i spelets dialog, humor och teman. Det finns många karaktärer att hålla reda på och dina val och aktioner har konsekvenser som är svåra att förutse, precis som i verkligheten. Ett val som känns ”gott” kan längre fram visa sig få helt andra mörkare konsekvenser. Det skapar en väldigt dynamisk, levande och spännande värld. Som Witcher ska du inte bara att döda och leta upp vålnader utan du måste även ta reda på historien bakom till exempel spöket. Det kan vara en förlorad kärlek eller ett mord som lett till att vålnaden existerar vilket ger varje karaktär i spelet ett större djup eftersom man lär sig mycket om de man möter. Spelet har en 18 årsgräns och innehåller ett vuxet språk, nakenhet och väldigt många våldsamma och blodiga och delvis skrämmande element.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s