Splatoon – En annorlunda ”shooter”

Nintendo har alltid varit bra på att ta en genre och göra något unikt och lite mer barnvänligt av den. Nu har de gett sig i kast med shooter-genren. Spelet de utvecklat heter Splatoon och det är ett färgglatt spel till Wii U. Det finns ett kortare enspelarläge men fokus ligger på lagspel online.

Färga världen

Spelet handlar inte så mycket om att skjuta på varandra utan fokuset ligger på att färga världen med ditt lags färg. De laget som har täckt mest ytor med sin egen färg vinner. Som spelare kan du även förvandlas till en bläckfisk som snabbt kan simma/transportera sig i sitt eget lags färg.

Barnvänligt

Splatoon är barnvänligt och åldersgränsen på 12 år (eller ”E+ 10 for everyone” i USA) är egentligen satt eftersom man skjuter på varandra med färg. Men det finns inga direkta andra våldsinslag eller blodigheter som man annars hittar i shooter-genren. Ett annat barnvänligt inslag är att man inte kan kommunicera under ”matcherna” vilket gör att det inte förekommer något grovt språk som annars kan uppstå i andra shooter-spel. Enspelarläget är kort och flerspelarläget kunde varit större enligt kritiker.Spelet har dock fått kritik för att det inte finns så mycket innehåll än så länge. Men Nintendo har lovat att utöka innehållet allt eftersom med en första expansion som kommer redan i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s