The Order 1886 – En kort blodig historia

The Order utspelar sig i en alternativ historisk verklighet i London på slutet av 1800-talet där en order av riddare har i uppgift att rädda världen från de monster som existerar i mörkret. Spelet flörtar lite med historiska karaktärer även om det inte är historiskt korrekt. Du kommer att till exempel träffa personer som Nikola Tesla och höra rykten om en massmördare vid namn Jack the Ripper. Spelet är exklusivt för Playstation 4 och är väldigt vackert, men har fått kritik för att det inte har några nya spelmekaniker och att det går att klara spelet på under 5 timmar. Det har därför startat en debatt kring hur långt ett spel som kostar 600 kronor bör vara för att det ska vara prisvärt.

Den nya generationens spelkonsolers dilemma

De nya konsolerna har varit ute ett tag på marknaden nu, men spel som verkligen utnyttjar dess kraft har lyst lite med sin frånvaro. Tanken var att The Order 1886 skulle fylla detta hål och bli en utav Playstation 4 nya flaggskepp. Men spelet visade sig vara mycket yta och lite innehåll. Spelet visar på den visuella kraften i konsolen, men inte på ett nytänkande sätt vad gäller spelmekaniken. Det är där dilemmat uppstår. Är de nya spelen bara vackrare ytor med förra generationens spelmekanik? Man skulle kunna jämföra med dagens filmer som är fullproppade med data-animationer av vackra platser och episka slag, men om det inte finns något under den vackra ytan tröttnar publiken snabbt. The Order 1886 använder mekaniker från spel som Gears of War (tredje-persons cover shooter) och Heavy rain (ett spel med många quick-time-events), men gör inget nytt med det. Spelet har även väldigt många och långa filmsekvenser där spelaren inte aktivt får spela utan får bara passivt titta på. Men spelare verkar vara trötta på samma gamla spel och vill ha nytänkande. Shadow of Mordor ett spel som släpptes förra hösten visade på nytänkande med sitt hierarkiska system som spelaren kunde manipulera. Men The Order innehåller inget nytt förutom den vackra grafiken.

Ett spel för äldre spelare

Spelarens uppgift är att döda monster och människor som är en fara för allmänheten. Det har blivit uppmärksammat för bättre grafik och teknik vilket leder till att spelet upplevs som blodigare, mer skrämmande och verkligare än många tidigare spel. Spelet har en 18-årsgräns och det har sina anledningar. Tidskriften Forbes har till och med skrivit en artikel som varnar föräldrar som tänkt köpa spelet till sina barn, vilket är ovanligt.

En reaktion på ”The Order 1886 – En kort blodig historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s