Julklappar & Present-tips 2014

Tanken med denna lista (som kommer att utökas allt eftersom) är att ge lite tips och exempel på spel till alla föräldrar, släktingar och vänner som undrar vad de ska köpa till barn som tycker om att spela. Listan är anpassad för föräldrar med yngre barn och ungdomar som spelar:


Wii U spel

Super Mario 3d World

För den plattformsfrälste som vill ta steget in i 3d världen. Perfekt för en större syskonskara eftersom man kan spela fyra spelare tillsammans. Spelet är som ett super mariospel bara att världen är lite öppnare eftersom du även kan springa på djupet. Kanske inget för den äldre som minns super mario som ett 2d spel eftersom 3d djupet ibland kan vara lite förvirrande. Det är dock ett väldigt underhållande spel.

New Super Mario bros wii U

Ett ”nytt” Super Mario-spel som mer påminner om de äldre 2d Super Mario-spelen i och med att man springer i en 2d värld från vänster till höger. Man kan spela fyra spelare samtidigt vilket kan leda till många skratt och roliga spelsessioner.

Lego City Undercover

Letar du efter ett spel till ditt barn som kan konkurrera med GTA V, men utan övervåld, vuxenhumor och vuxenaktiviteter. Då kan detta vara något för dig. Det utspelar sig i en stor öppen legostad där du som utredande polis kan lösa olika brottsfall, bygga lego och köra diverse fordon. Barnvänligt, men endast för en spelare och bara till konsolen Wii U.

Mario Kart 8

För den fartsugna är Mario Kart 8 ett tips. Lättsamt go-kartspel för hela familjen, men som ändå utmanar den mest erfarne spelaren.

Nintendo Land

Ett spel med flera minispel. Många av spelen är för flera spelare där man kan både spela tillsammans och mot varandra. Väldigt roligt att spela tillsammans med hela familjen och vänner, men inte så roligt om man bara är en spelare.


X-box One spel

Plants Vs Zombies Garden Warfare

Ett alternativ för yngre som inte bör spela 18 års skjutarspel. Läs mer om det här: https://spellararen.wordpress.com/2014/03/10/plants-vs-zombies-garden-warfare/  (Finns även till Xbox 360)

Fifa 15 & Nhl 15

Fotboll och Hockeyspel för den idrottsintresserade. (Finns även till Xbox 360)

Halo The Masterchief Collection

Fyra spel i ett. Masterchief collection är en kollektion av fyra uppdaterade Halo-spel som kom till tidigare generationers xbox-konsoler. Du får mycket för pengarna, men tyvärr har spelet även dragits med en hel del buggar (jag har till exempel inte kunnat spela två av spelen eftersom mitt Xbox ONE är registrerat i Sverige) som gjort att spelet inte har fungerat. Utvecklarna håller fortfarande på att uppdatera spelet så buggarna blir färre och färre för varje patch. Spelet är från 16 år.


Playstation 4 spel

Little Big Planet 3

Little Big Planet är spel som ska kittla kreativiteten. Du kan spela igenom äventyr oftast tillsammans med en kompis, men även bygga egna spännande banor med hjälp av spelets kraftfulla level-skapare. Spelet har mycket humor som passar för så väl barn som vuxna. (Finns även till Playstation 3)

Plants Vs Zombies Garden Warfare

Ett alternativ för yngre som inte bör spela 18 års skjutarspel. Läs mer om det här: https://spellararen.wordpress.com/2014/03/10/plants-vs-zombies-garden-warfare/

Fifa 15 & Nhl 15

Fotboll och Hockeyspel för den idrottsintresserade. (Finns även till Playstation 3)


Spel Till alla konsoler och/eller datorer

Skylanders & Disney Infinity (Spel med portaler)

Något som är väldigt populärt för tillfället till yngre spelare är spel med så kallade portaler. Det är spel där man köper både spelet och små fysiska karaktärer som man kan sätta på en fysisk portal så att de dyker upp i spelet. Exempel på nya sådana spel är Skylanders Trap Team och Disney Infinity 2.0. Spelen är väldigt underhållande men de kan dock bli dyra i längden eftersom du behöver köpa nya karaktärer för att spelet ska öppna upp nya områden och egenskaper.

Legospelen

Så gott som årligen släpps nya Legospel och dessa är väldigt populära hos de yngre. Det finns ofta massor att göra och samla på i spelet. Det senaste Legospelet heter Lego Batman 3 Beyond Gotham. Men det finns många fler att välja på som kanske passar just ditt barn. Du kan hitta allt från Legospel baserat på Harry Potter till Sagan om ringen. Spelen går ofta att spela tillsammans med en kompis vilket är ett stort plus.

Minecraft

Minecraft är ett jättepopulärt kreativt spel som utgår från att man bygger med block som ett slags interaktivt lego. Minecraft finns till datorer och konsoler (förutom Nintendos). Läs mer om spelet här: https://spellararen.wordpress.com/2012/02/01/minecraft/

The Sims 4

The sim är en väldigt populär spelserie. Det beskrivs som ett interaktivt dockhus där du kan styra och skapa dina karaktärer, bygga hus, gifta dig, träffa vänner och välja karriärstege. Läs mer om spelet här: https://spellararen.wordpress.com/2012/01/25/the-sims/


Övrigt

League of Legends ”Presentkort” till att köpa Riot Points

Älskar barnet spelet League of legends? Varför inte ge barnet ett presentkort på Riot Points som är valutan i spelet så man kan köpa nya karaktärer och skins. Ett tips är att skriva ett kort med en förklarande text eftersom det inte finns något smidigt (vad jag vet) att köpa direkta presentkort i LOL.

iTunes presentkort

Spelar barnet på iPaden eller på sin egna iPhone. Varför inte köpa ett iTunes presentkort så de kan köpa spel och liknande för pengarna. Presentkortet hittar du i de flesta butiker som till exempel pressbyrån och 7 Eleven. Det är superenkelt att sätta in pengarna i App store.


Har du några speltips eller frågor om spel eller konsoler?

Skriv då gärna en kommentar nedan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s