Far Cry 4 – En levande actionspäckad värld

Far Cry 4 är utvecklat av Ubisoft. I Far Cry 4 spelar du som Ajay Ghale en man som rest tillbaka till sitt hemland för att sprida sin mors aska. Landet heter Kyrat och är en påhittad diktatur som ligger vid i ett bergigt område i närheten av dagens Nepal. Spelet är väldigt inspirerat av Nepalesisk kultur och har skapat många visuella likheter för att spelet ska kännas trovärdigt. Utvecklarna åkte till liknande regioner i Asien för att lära sig mer om kulturen så de kunde implementera den i spelet. Du får tidigt i spelet reda på att du har kopplingar till både landets diktator Pagan Min och rebellerna som försöker störta honom som kallar sig för ”The Golden Path”. Det skapar en spännande början som gör att man vill veta mer om ens roll och hur man kan hjälpa sitt hemland.

En värld full av möjligheter

Spelet är ett FPS (first person shooter) och är ett så kallat open-world spel vilket innebär att man kan ta sig var man vill i spelvärlden. Spelvärlden är full av djur och natur som du kan interagera med. Du kan rida elefanter, plocka växter, jaga tigrar, noshörningar etc. Du kan även hoppa fallskärm, ta över utposter som vaktas av soldater, besegra djur och fiender i den lokala nöjesarenan, bjuda in en kompis till att hjälpa dig och även klättra upp i torn för att få en bättre överblick över världen vilket även öppnar nya platser på kartan. Världen är helt enkelt fylld av saker man kan genomföra. Genom att döda och flå djur kan du få bättre förutsättningar att klara spelet. Du kan till exempel bära fler vapen i din nya hölster skapat av skinn från djur. Naturen är väldigt fascinerande att bara titta på eftersom djuren lever sina liv i världen och helt plötsligt kan oförutsedda händelser ske. Som till exempel när jag helt plötsligt såg en örn dyka ner och attackera en get för att flyga iväg med den som middag.

Ett spel för äldre

Spelet är blodigt och det går ofta ut på att ta sig vidare genom att döda både djur och människor. Det händer oerhört mycket i spelet och det är väldigt actionspäckat med explosioner och skjutande. Spelet har prisats för sitt höga underhållningsvärde och sitt vackra utseende. Spelet har en 18 årsgräns och kan man inte hänga med i vad de säger i spelet så är det svårt att förstå kontexten av de handlingar man genomför. Spelet har ett flerspelarläge där man spelar mot andra spelare i lag som har olika egenskaper. Du kan som nämnts innan bjuda in en kompis i spelet och utforska världen tillsammans. Men du kan inte spela själva kampanjen (enspelaräventyret) tillsammans utan bara utföra vissa handlingar som till exempel ta över utposter och torn tillsammans.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s