Destiny

Bungie, skaparna bakom Halo har efter över fem år äntligen släppt sitt efterlängtade rymdepos. Det lovades spektakulära världar, en gedigen unik story och aldrig tidigare skådad blandning mellan en och flerspelarläge. Ord som lät för bra för att vara sant och det menar många Destiny-spelare på att det var.

Vad handlar Destiny om?

Destiny utspelar sig i en framtid där människan fått tillgång till en teknologi som fört mänskligheten ljusår fram i tiden. Teknologin fann människorna på Mars genom en stor boll-formad rymdstation(?) vid namn ”the Traveller”. Det visade sig dock att teknologin även var eftertraktad av andra raser och utomjordingar som även de vill ha tillgång till teknologin och makten i the Traveller. När du börjar spela visar det sig att jorden har gått under och det finns bara en fristad på jorden och det är staden som the Traveller svävar över och skyddar. Du är en av flera ”Guardians” som ska bekämpa de ”onda” krafterna för att människans existens åter ska bli trygg och säker. Under din resa besöker du oerhört vackra platser på bland annat Mars, Venus och månen och du träffar under ditt äventyr ytterst få karaktärer som berättar om världen och spelets historia. En historia som ni märker är väldigt spektakulär, men som många kritiserat eftersom den inte kommer till sin rätt i spelet eftersom den inte får så mycket plats som den skulle behöva för att utvecklas. Hela ditt äventyr ackompanjeras av ett fantastiskt soundtrack.

En blandning av genrers

I Destiny har Bungie försökt blanda olika genrers för att skapa något nytt unikt. De har tagit rollspelselement och karaktärsutveckling från MMORPG-spel och implementerat dem i ett FPS. Det betyder till exempel att man träffar flera andra spelare i spelet och din karaktär som du får skapa utvecklas, får bättre utrustning och krafter ju mer du spelar. Under spelets uppdrag ser du vapnet som i ett FPS. Ett annat rollspelselement är att du kan åka till en så kallad hub. Det är en plats där du möter andra spelare och kan uppgradera dina vapen och köpa nya.

Mycket action men inget blod

I spelet spelar du antingen ensam eller med två andra. Många tycker att spelet är som bäst när man spelar med vänner, men det finns de som tycker att det går lika bra att spela ensam. Spelet är väldigt fokuserat på att skjuta fiender. Du går från punkt A till punkt B, där du möter massa fiender, skjuter ner dem och sen fortsätter du till punkt C där du återigen möter en hög fiender för att fortsätta i samma manér tills uppdraget är slut. Väldigt enformigt tycker vissa, medan andra tycker att charmen ligger i att utveckla sin karaktär och hitta nya vapen och ”gear” (utrustning). Spelet har en 16 årsgräns och innehåller inget blod trots mycket våld och skjutande.

2 reaktioner på ”Destiny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s