Plants Vs Zombies – Garden Warfare

Är Plants vs Zombies – Garden warfare tecken på att spelföretagen insett att 18-års spel exkluderar en stor andel spelare eller har spel med vanliga vapen blivit omodernt?

Gammalt mobilspel i ny tappning

Plants vs Zombies –  Garden Warfare är ett skjutarspel för yngre. Spelet har en 12-årsgräns och  det finns till exempel inget blod i det. Spelet är baserat på det väldigt populära strategi/”tower-defense”-spelet Plants Vs Zombies som finns till både mobiler och läsplattor. I spelets värld har zombies dykt upp och det enda som kan stoppa dem är blommor, plantor och växter som skjuter sin ”pollen” (?) på zombiesarna.

Vad går det ut på?

Plants vs Zombies –  Garden Warfare är ett tredje-persons-skjutarspel vilket betyder att du ser din karaktär framför dig hela tiden och du skjuter på motståndarlaget för att hjälpa ditt lag till seger. Spelet spelas online med och mot andra riktiga spelare. Båda lagen möts på olika arenor/kartor som är uppbyggda banor med strategiska punkter och platser som gör varje möte spännande och strategiskt. Om du blir nedskjuten så börjar du om på en viss plats på banan, så du är snabbt inne i spelet igen. Det finns ett par olika spelsätt, men det vanligaste är att man väljer mellan att vara antingen planta eller zombie och det laget som tagit mest poäng genom att skjuta ner de andra laget vinner. Varje lag har olika sorters karaktärer som man kan vara och de olika karaktärerna har olika egenskaper. Du får därför anpassa din strategi utifrån vilken karaktär man väljer att spela som. Man kan även sätta på karaktärerna olika accessoarer som till exempel hår och mustasch som får din karaktär att stå ut. Man kan även spela ett spelsätt tillsammans med fyra kompisar där man ska stå emot ”vågor” av zombies som attackerar dig och dina kompisar. Vågorna blir svårare och svårare och det gäller för spelaren och dennes kompisar att komma på vinnande strategier för att ni ska kunna klara er så länge som möjligt.

Ett alternativ till-18 års spelen

Letar du som förälder efter ett alternativ till spel som Gears of War, Battlefield 4, Call of Duty Ghost och snart Titanfall, så kan det här vara intressant. Det är tecknad grafik och våldet är inte värre än vanliga tecknade filmer. Spelet finns dock bara till X-box 360, X-box one och PC och där med inte till varken Playstation 3/4 eller Wii U.

I Youtube-klippet nedan berättar en utvecklare av spelet om hur man kan spela spelet och hur det fungerar.

2 reaktioner på ”Plants Vs Zombies – Garden Warfare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s