Bota cancer genom att spela ett rymdspel

Genes in space

En välgörenhetsorganisation har utvecklat ett spel där spelaren genom att spela hjälper forskare att organisera genetisk data. Spelet heter ”Play to cure: Genes in space” och finns att ladda ner gratis till både iPhone och androidtelefoner. Spelet är ett slags rymdspel där du som spelare styr ett rymdskepp som skjuter på asteroider och som ska flyga över vissa mönster. Det är inget speciellt eller banbrytande, men genom att spela så hjälper du till att hitta vägar till att bota cancer. Detta koncept visar på kraften i gamification då man bara genom ett spela ett spel som egentligen anses som ett nöje kan hjälpa till att lösa en av mänsklighetens svåraste gåtor.

Så se till att dina barn eller elever spelar det här spelet på rasterna och fritiden så att du nästa gång någon frågar varför de spelar så mycket malligt kan svara; ”De botar faktiskt cancer”

Titta på youtubeklippen nedan för att se hur spelet ser ut och hur det utvecklades:

En reaktion på ”Bota cancer genom att spela ett rymdspel

  1. Coolt! Min son sa häromdagen när vi pratade om strålning från mobiler etc att ”hur vet man att den inte är bra och botar saker då?” Och så fanns detta som är nåt annat men på samma tema, typ…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s