League of Legends (LOL)

league_of_legends___logo_rework_by_prodigioushd-d68nw1cLeague of Legends, eller LOL som det ofta kallas, är ett gratisspel och som är fokuserat på muliplayer (flera spelare). LOL har en åldersgräns på 12 år. Spelet utspelar sig i en fantasymiljö. Du spelar på en så kallad arena där man delas upp i två lag. Båda lagen ska försöka förstöra varandras baser. Genom att förstöra det andra lagets bas har man vunnit. Spelet är väldigt taktiskt och det är viktigt att veta vad man gör eftersom ett par felsteg kan påverka matchresultatet. Spelet är inget för nybörjare, för som nybörjare får man förvänta sig att dö och förlora många gånger innan man lär sig hur man spelar spelet. Spelet låter dig dock träna mot datorn (mot så kallade botar) så att du kan bli bättre på spelet. Ju högre level du är desto mer förväntas du kunna spelreglerna och vilka taktiker som är bäst. Man har delat upp arenan/kartan i olika delar som till exempel ”top lane”, ”bottom lane” och ”middle lane” och erfarna League of Legend spelare spenderar flertalet timmar och matcher till att studera och försöka behärska de bästa taktikerna för de olika delarna på kartan eftersom de olika delarna kräver helt olika sätt att spela på.

league of legends charactersSom spelare väljer man en karaktär som man vill spela som. Alla karaktärer har olika egenskaper som till exempel att vissa kan attackera på nära håll och andra kan attackera från längre avstånd. Du kan även välja två olika magier som du kan ta med dig in i matchen. Dessa magier bestämmer vilken roll du kommer att ha i matchen och mera erfarna spelare som spelar ihop är ofta väldigt medvetna om vilka roller de har eftersom det kan vara nyckeln till framgång i matchen. Så det är viktigt att välja magier som passar ditt sätt att spela eftersom det är ett väldigt taktiskt spel. När du börjar spela finns det en ”affär” där du kan köpa saker som kan hjälpa dig under matchen till din karaktär . Ju fler gånger du besegrar fiender från motståndarlaget desto mer guld får du. Alla har så kallade minions som är småmedhjälpare som hjälper dig under striden. Du samlar hela tiden XP för att gå upp i level, precis som i många andra spel.

Spelet är gratis, men du kan även köpa olika saker med riktiga pengar. Du kan arbeta dig fram genom att spela till dig mer guld (valutan) i spelet, men du kan om du inte orkar spela, eller grinda som det kallas, köpa bättre karaktärer genom att spendera riktiga pengar.

League of Legends är väldigt stort inom ”e-sporten” vilket är motsvarigheten till vanliga sportevenemang och inom e-sporten kan man tävla om prispengar. Flera har vunnit miljoner kronor i prispengar genom att vinna tävlingar i just LOL och vi har även några svenskar som är väldigt duktiga i LOL. När man tävlar i League of Legends på högre nivå LIVE-sänds matcherna framför en stor publik och de kommenteras även av expertkommentatorer precis som under vanliga sportsändningar. (Se youtube-klipp nedan, själva matchen börjar vid 5:45)

http://www.svtplay.se/klipp/283562/sa-funkar-league-of-legends

9 reaktioner på ”League of Legends (LOL)

  1. Hej ja spelar Lol. ja har en fråga. Varje match ja kör så står de att ja inte får några XP. varför är de så?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s