Nya X-box har premiärvisats

För någon vecka sen premiärvisades den nya Xbox-konsolen. De visade upp den på en pressvisning där de informerade kring vad den nya maskinen kommer att vara kapabel till att göra. Själva konsolen heter Xbox ONE och tanken är att Xboxet ska stå som ett centralt nav i vardagsrummet och därmed behöver man bara EN/ONE maskin för att styra allt. Maskinen ska till exempel kunna styra din TV så att du genom röstkommandon kan byta kanal, spela in och även byta mellan olika ”inputs” (till exempel Dvd, TV, Xbox) så att du slipper leta efter olika kontroller för olika syften. Denna gimmick verkar dock vara ett system som fungerar på den amerikanska marknaden. Det innebär att vi i resten av världen inte kommer att ha någon vidare nytta av röstkommandon för att styra TV:n, utan vi får nöja oss med funktionen att kunna sätta på konsolen genom att säga ”Xbox on”. Själva X-box ONEs design påminner en hel del om en gammal VHS-spelare (videobandspelare) eftersom den har ett väldigt fyrkantigt och hyfsat stort fysiskt utseende. Det är tydligen en trend nu i elektronisk design. Det ska vara funktionellt och fyrkantigt lyder trenden.

Microsoft, som företaget heter som utvecklar Xbox, kommer att lansera maskinen med Kinect som är en slags avancerad webkamera. Den kan läsa av dina rörelser och även höra din röst. Den förra konsolen Xbox 360 hade även den Kinect men det var ett komplement som man var tvungen att köpa bredvid vilket inte blir fallet för Xbox ONE.

De som såg fram emot att se nya spel för den nya spelgenerationen blev väldigt besvikna. Konferensens fokus var mer på konsolens multimediafunktioner än spel. Experterna tror dock att man sparar krutet till den stora spelmässan E3 som går av stapeln i juni.

 

Klicka på bilden nedan för att få en 3d bild av Xbox ONE

Xbox One

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s