Playstation 4 premiärvisades i New york!

Natten till torsdagen 21/2 visades Playstation 4 för första gången under ett event i New York. Visades är en sanning med modifikation då själva spelkonsolen inte visades. Sony berättade istället om vilken hårdvara(delar i spelkonsolen, vilket bestämmer hur kraftig den är) Playstation 4 har och hur den nya kontrollen ser ut och vilka nya funktioner den har. Playstation 4 är byggd mer som en PC vilket underlättar för de som vill tillverka spel till den. Föregångaren Playstation 3 var baserad på ”cell-processorn” som var en mycket kraftig komponent, men svår att programmera och utveckla spel till. Sony själva säger under konferensen att det var ett mindre bra val att basera sin förra konsol på Cell och att de nu kommer att fokusera på att göra den nya PS4 så enkel och lättillgänglig för spelutvecklare som möjligt. Denna helomvändning kommer förhoppningsvis att skapa större möjligheter för fler spelutvecklare att kunna utveckla spel till Playstation 4.

Spelen som visades upp var säkra kort från Sonys sida. Flera spel var uppföljare och det var inga som egentligen riktigt stod ut som ett flaggskepp för ”next-gen”(nästa generations) spel. Många journalister och spelare uttrycker att de är besvikna över att de inte fick se något banbrytande på konferensen. För mig var det som att Sony visade precis det man trodde att de skulle visa, nämligen spel med bättre grafik och en konsol med starkare hårdvara. Något som var uppfriskande var att de flesta spelen såg ”möjliga” ut för dagens hårdvara. När de lanserade Playstation 3 visade Sony filmer som egentligen inte var de riktiga spelen. Det var egentligen förrenderade filmer som inte stämde överrens med hur spelen såg ut när de väl släpptes. Det gjorde att förväntningarna blev skyhöga och det slutade med ett någorlunda platt fall när spel som Motorstorm såg ljuset till Playstation 3.

Man spekulerar i att Sony inte har använt allt krut på denna konferens utan väntar med att visa flera aspekter av sin nya konsol tills dess att Microsoft har visat sin nya Xbox 720/Durango. Den största sannolikheten är att alla kort läggs på bordet under årets E3, som är världens största spelmässa och går av stapeln i juni. I vilket fall som helst så blir det ett väldigt intressant år då Microsoft, Sony och kanske Nintendo (som har varit väldigt tysta sen de släppte sin WiiU) kommer att leka katt och råtta för att visa att just deras konsol är den som ska vara obligatorisk i varje hem. Det är detta som kallas ett ”konsolkrig”.

Sony konferensen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s