Lego-spelen

Det danska företaget har hittat ett vinnande koncept i spelvärlden. Nämligen att använd existerande storsäljande filmer och franchises och omvandla dem till legobaserade familjespel. Titlar som till exempel Star Wars, Indiana Jones, Harry Potter, Batman och Lord of the rings har getts ut.

Vad är ett Lego-spel?

Spelen följer ofta filmernas handling och den berättas genom roliga mellansekvenser som ofta innehåller mycket gullig ”slap-stick”-humor och mimik då Lego-gubbarna inte talar. Dock har man börjat använda sig av röster i de senaste Legospelen. Alla spelen följer ofta samma mönster med en balans mellan pussel och action. Det gör att spelen både blir kluriga, men även lite spännande. De har lyckats fånga legovärlden genom att bygga upp delar av banorna i Lego som går både att slå sönder och bygga upp. Det är en riktigt rolig dynamik eftersom ett pussel kan bestå av att slå sönder tre gatlyktor för att kunna bygga upp en trappa av samma bitar för att nå upp till övre våningen. Spelet väljer dock själv vad och hur saker byggs. Legospelen har gjort att Lego återigen har etablerat sig i familjehem i både leksaksform och spelform. Många Legospel har även fått uppföljare.

Roligt för både vuxna och barn

Det som utmärker ett legospel är att det är riktat mot både vuxna och barn och man kan spela alla spelen tillsammans. Det gör spelen till väldigt bra familjespel där den ena spelaren kontrolleras av föräldern och den andra spelas av barnet.För dig som förälder som gärna vill ha ett spel som både du och ditt barn kan ha roligt med är Legospelen en perfekt början eftersom det är anpassat för båda.En reaktion på ”Lego-spelen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s