Försörja sig på Youtube (Pewdiepie)

Felix Kjellberg är en helt vanlig 22-åring från en förort till Göteborg som har studerat på Chalmers. Han hoppade dock av studierna när han kom på att han kunde försörja sig på att göra det han älskar och som tur är älskar även miljoner andra det. Med över 2 miljoner prenumeranter på sin Youtube-kanal och nästan 580 miljoner visningar av sina videoklipp har ”Pewdiepie” tagit internet med storm.

Felix började spela in sig själv när han spelar spel, framför allt skräckspel. Sedan lade han upp videorna på Youtube under namnet Pewdiepie. Han kom på tanken eftersom han inte gillar att spela skräckspel ensam. Felix tycker inte om att spela skräckspel eftersom han blir så himla rädd när han spelar dem. Han satte upp en webkamera som spelar in både ljud och bild av honom och hans reaktioner när spelar spelen. Fenomenet kallas ”Lets play” och det har bara blivit större och större och fler och fler lägger upp videos på när de spelar olika spel.

Amnesia och Slender är exempel på skräckspel han spelat. Happy Wheels är ett annat internetspel som han spelat mycket som är ett bisarrt och blodigt spel som går ut att ta sig i mål med en karaktär som använder något slags transportfordon.

Levandegör spelen

När han spelar spelen skapar han en egen värld med egna karaktärer som egentligen inte har något med spelet att göra. Exempelvis är hans hat mot barrels, det vill säga tunnor ett ständigt återkommande fenomen eftersom de ofta är förekommande i spelen han spelar.

 Han pratar med saker i spelvärlden genom att han själv skapar en röst för objektet och pratar med det. Han skapar till exempel röster till stolar i spelen som han kallar ”Mr Chair”.

En guldig staty som egentligen bara är en ständigt återkommande rekvisita i spelet Amnesia har han gett namnet ”Stephano” och som pratar med en slags fransk brytning och den blir hans ständiga följeslagare och samtalspartner. I och med att han sitter ensam och för dessa konversationer med sig själv så blir det oerhört vridet och komiskt på ett slags schizofrent vis. Om detta är någon slags genomtänkt humoristisk touch eller ett resultatet av att hans nerver är på helspänn är oklart, men underhållande är det. Så underhållande att han har fått miljoner fans världen över.

Fansen kallar han ”Bro-army” och han mobiliserar den till att donera pengar till bland annat cancerforskning. Fansen är väldigt hängivna och han får ständigt fanmail med allt från bilder som de ritat, så kallad fan-art (se bilderna i detta inlägg), till skulpterade statyer av ”Stephano”. Eftersom Pewdiepie har så många fans och tittare så kan numera leva på att bara lägga upp videos på Youtube och leva på de intäkter han gör från till exempel reklam. Han lägger upp några videoklipp per dag och han säger att det är som ett heltidsjobb. När man frågar honom hur han lyckats få så många fans och intäkter så säger han att det är för att han gör det han älskar.

Pewdiepies blogg:

http://pewdiepie.se/

Pewdiepie föreläser (börjar vid 2 min):

Varning för hög volym:

Varning för känsliga tittare:

En reaktion på ”Försörja sig på Youtube (Pewdiepie)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s