Pokémon

Vad är en Pokémon?

Pokémon är en förkortning på Pocket Monster och är varelser som har olika egenskaper. De tillhör olika kategorier som till exempel ljust, mörkt, drake, eld, vatten eller jord. Spelarens uppgift är att hitta och fånga alla pokémons med så kallade ”pokéballs”(pokébollar är runda vitröda bollar som kan öppnas på mitten för att fånga pokémons”. Genom att träna sina pokémons genom att använda dem ”strid” mot andra pokémons ökar deras erfarenhetspoäng, så kallade xp (experience points). När Pokémonen fått tillräckligt många erfarenhetspoäng ökar de i ”level” (nivå) vilket gör att pokémonen utvecklas till en ny pokémon. Den mest kända pokemonen är Pikachu som har blixt som egenskap (se gula varelsen på bilden nedan).

Hur spelar man spelet?

Du som spelare är en ny pokemontränare som har uppdraget att samla pokémons i världen och växa i rank så att du till slut kan slå de bästa pokemontränarna och själv bli Pokémonmästare.

Pokémon är en spelserie som spelföretaget Nintendo har skapat. Det började 1996 och har växt till allt från pokémon-spel, -kort, -filmer, -tv-serier till serietidningar.

Genre: RPG Äventyr

Åldersgräns: 3 år

Pedagogiska ingångar:

”Använd Pokemonkort som ett hjälpmedel i matematiken då det handlar om att räkna ut hur mycket hälsa de har och hur mycket skada  de gör när de utför sin attack.”

”Pokemonerna har olika element (jord, vatten, eld, blixt etc.) som egenskaper, är det något som vi kan hitta i vår vardag och natur?”

”Varför är det så spännande att samla på saker och varelser?”

”Är det viktigt att vara bäst och ha allt? Hur skulle det bli om alla hade allt?”

2 reaktioner på ”Pokémon

  1. elementerna är gräs, sten, vatten, blixt,eld och drake och många mer jag skriver om jag kommer på mer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s