Vad spelar barnen och ungdomarna egentligen?


Spel blir ett allt vanligare element i skolan och vardagen. Barnen och ungdomarna pratar om det på rasterna och på sin fritid, men vi lärare och föräldrar hänger inte riktigt med. Vilka spel, spelar dem och varför? Vad betyder alla dessa engelska låneord och förkortningar de använder?

Välkommen till spel-lärarens blogg. I denna blogg kommer jag att skriva om spel som barn och ungdomar spelar idag. Tanken med bloggen är att skapa förståelse kring vad det egentligen är eleverna spelar. Vad handlar spelen om och hur kan man som lärare använda spelets kontext till i skolan för att omvandla det till kunskap.

  • Tanken med bloggen är att skapa ett forum för frågor och tankar som du som läsare/lärare har kring spel och hur vi som lärare kan använda spel och olika spels kontext i undervisningen.
  • Berätta om vad dina elever spelar så skriver jag om spelet i bloggen och så kan vi tillsammans med andra komma på sätt att använda det i ett pedagogiskt syfte eller diskussion. Så maila gärna dina frågor, tankar, spel eller feedback till mig:

    felixserrao@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s