Modern Warfare 3 (Call of duty)

Modern warfare 3 är ytterligare en del i en spelserie som från början hette Call of Duty. Spelet utspelar sig under ett fiktivt tredje världskrig där ryska terrorister och amerikanska ”förrädare” fått Ryssland att invadera USA. Du spelar som olika elitstyrke- och vanliga soldater som för storyn framåt genom deras upplevelser. Som spelare besöker man platser runt hela världen som till exempel Berlin, Paris, Prag, Sierra Leone och Indien.


Spelet är ett så kallat Första-Persons-skjutare (se genrer). Det går ut på att ta dig från punkt A till punkt B och som spelare är du väldigt låst i dina val av tillvägagångssätt för att ta dig fram. Många som spelar Modern Warfare 3 spelar bara spelets multiplayer (flerspelar-läge). Flerspelarläget går ut på att få ihop så mycket ”XP” (experience points / erfarenhetspoäng) som möjligt. Ju mer XP desto högre rank får man och då låser man upp till exempel nya vapen eller tillbehör. Det finns flera olika spellägen, men vanligast är att man kör så kallad ”Team deathmatch” vilket är två lag som spelar mot varandra. Man tjänar XP genom att skjuta andra spelare eller genom att hjälpa andra i sitt lag.

”Call of Duty: Modern Warfare” som spelserie är en utav de populäraste någonsin och har sålts i flera miljoner exemplar.

Genre: Första-Persons-Skjutare
Åldersgräns: 18 år

Pedagogiska ingångar:
”Är ett tredje världskrig möjligt?”
”När blir ett spel om krig för verkligt?”
”Ska man som barn få spela spel som har 18 år som åldersgräns?”
”Varför har spel åldersgränser?”

3 reaktioner på ”Modern Warfare 3 (Call of duty)

    1. Ja det är en väldigt intressant och infekterad debatt och definitivt något som kommer att tas i upp i denna blogg. Dock vill jag att alla ska få vara med och uttala sig så att det inte bara är mitt ord som står för normen så att det i slutändan leder till en öppen och konstruktiv debatt här på sidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s